PRODUCTEN


 

Speltproducten


Onze speltbroden worden gemaakt met het spelt van graanboer Eddie Swieters uit Vilsteren. Lekker lokaal, weinig “foodprints” (zoals men het noemt tegenwoordig) en heerlijk nootachtige van smaak. Enkele klanten hebben na het eten van speltbrood minder klachten in de spijsvertering. Wetenschappelijk bewezen is het niet, maar als het helpt en het is super lekker….waarom niet een keer proberen, toch?

 

 

VLOERBRODEN


Al onze vloerbroden zijn heerlijk krokante broden. Doordat ze op de vloer van de oven worden gebakken krijgen ze een extra stevige korst en ook meer smaak.  Ons motto is dan ook: “hoe meer korst hoe knapperiger het brood en… dus lekkerder! Proef zelf het verschil. Al deze vloerbroden zijn E- nummer- en lactosevrij.

 


 
 

Desembroden


Desem is een mengsel van bloem, water en verschillende melkzuurculturen  (een vervanger van gist). Dit mengsel laten wij enkele uren rusten waardoor het dezelfde eigenschappen als gist krijgt om het brood te laten rijzen. Doordat het deeg meer rust heeft gekregen ontstaat er ook veel smaak. Tevens geeft deze desemcultuur een iets frissere smaak aan het brood wat wij erg prettig vinden.

Wij maken desem in verschillende smaakvariaties:  donker met toevoeging van iets gebrande mout voor een heel specifieke smaak, licht meergranen, spelt, rogge en volkoren. Desembroden zijn ook heerlijk bij een wijntje of biertje in combinatie met een verse aioli? Voor meer tips voor bij de borrel vraag het gerust aan onze winkeldames.
 

 
 Belegde broodjes


Onze broodjes zijn heerlijke desembroodjes, dus extra smaakvol. Daarnaast rijk belegd en met alleen de allerlekkerste producten. Wij streven er naar zoveel mogelijk lokale producten te gebruiken zoals onze kaas die wij halen bij Zandman de kaasboer uit Beerze . Onze topper is het broodje carpaccio. Komt u ook proeven? Bestellen kan ook in onze webshop. Klik hier om te bestellen….

 

 
Verse koffie


Bij een lekker belegd broodje hoort ook een heerlijke vers gezette kop koffie. Wij gebruiken koffiebonen uit……(land) deze worden vers gebrand door………   en dat proeft u. Een heerlijke cappuccino  of latte is ook mogelijk natuurlijk. En voor de “snelle en drukke” klanten van ons is er ook een koffie-togo te verkrijgen. Heerlijk voor onderweg!

 
 Kleinbrood


Ook klein brood zit in ons assortiment: zacht, krokant en croissant. Ook deze producten worden met pure ingrediënten en veel zorg bereid.
Bij het kleinbrood hebben we broodje bereid met 100% spelt en ook E-nummer- en lactosevrij.